Gorskokolesarske ture

Koča na Loki (1534 m)

Kolesarski izlet začnemo v centru Luč v smeri proti Solčavi. Na prvem križišču zavijemo desno. Ob smučišču se začne pot vzpenjati. Ko se pripeljemo do kmetije Nadlučnik, nas čakajo lepi razgledi na Rogatec, Lepenatko, Vežo … Nadaljujemo do naslednje kmetije, kjer za kmetijo zavijemo levo v hrib. Z asfalta zavijemo na makadamsko cesto za Kočo na Loki, ki je najvišja točka vzpona. V dolino se vrnemo po smeri vzpona.

Celotna razdalja: 22 km (11 km asfalt, 11 km makadam)
Višinska razlika: 1012 m (vzpon)
Čas ture: 3,5 h


Pod Rogatcem

Kolesarski izlet pričnemo v Lučah. Usmerimo se proti Podvolovljeku in še v Lučah za prvim spustom zavijemo levo čez most reke Lučnice. Peljemo se mimo trgovine s tehničnim materialom, nato pa strmo v hrib. Za nadaljevanje poti je potrebno slediti GPS koordinatam, ki so na voljo na www.tic-luce.si/mtb2. Na najvišji točki vzpona (1240 m) lahko turo podaljšamo s pohodom na Lepenatko (30-minutni vzpon) ali nadaljujemo s potiskanjem kolesa po gozdni poti (0,5 km) do ceste na drugi strani hriba. Sledi spust v dolino Podvolovljek, kjer je možno na kmetiji Selišnik poizkusiti domače suhomesnate izdelke.
Zanimive točke: Razgled na Luče in okoliške vrhove, Žagerski mlin, cerkev sv. Antona Puščavnika, možnost degustacije Zgornjesavinjskega želodca na kmetiji Selišnik.

Celotna razdalja: 25 km (12 km asfalt, 12,5 km gozdna cesta, 0,5 km planinska pot)
Višinska razlika: 1100 m (vzpon)
Čas ture: 4 h