Največji praznik vseh slovenskih planincev letos zopet malce drugače

Dan planincev v Planinski zvezi Slovenije smo zadnja leta raztegnili v celodnevno planinsko doživetje, s katerim smo proslavili planinstvo kot način življenja. Že lani in tudi letos se bo ta dan zaradi epidemije spremenil. Kljub omejitvam bomo duh povezovanja ohranili in se v soboto, 12. junija 2021, v hribe odpravili po različnih lokacijah po Sloveniji.

Foto: Jošt Gantar/ slovenia.info

Planine nas Slovence vabijo vse v vseh življenjskih obdobjih in vsakič nam ponujajo nekaj drugačnega, nekaj za notranje zadovoljstvo. Z njihovo pomočjo rastemo na osebnem področju. V objemu gora pozabimo na skrbi z doline, tam se rojevajo nove ideje, prijateljstva in osebni uspehi.

smrekovec_pohodnistvo_jost_gantar
Foto: Jošt Gantar/ slovenia.info

Vse to smo želeli podeliti tudi na letošnjem Dnevu slovenskih planincev, a je žal epidemija koronavirusa pustila odtis tudi na tem področju. Ker so množična zbiranja še vedno omejena, smo se odločili, da bomo Dan planincev, 12. junija, pripravili v razpršeni obliki.

38 različnih planinskih društev bo na ta dan organiziralo planinske izlete po različnih planinskih poteh Slovenije do različnih vrhov države. 

hoja_v_hrib_foto_Barbara_Gradi__Oset
Foto: Barbara Gradič Oset

Na spodnji povezavi so zbrana vsa društva, ki so se prijavila na ta dogodek. Vabljeni, da se priključite in z nami delite ljubezen do gora, hribov in narave.

PDF Dan planincev 2021