Pomagajmo krajanom gorniške vasi Luče

Pretresljivi prizori, ki se nam vsakodnevno prikazujejo s pomočjo medijskih poročil iz najbolj prizadetih poplavljenih območij v Sloveniji, odražajo hudo tragedijo. Težko si predstavljamo, kako je v trenutku izginilo delo in trud mnogih generacij, ki so gradile svoje domove, gospodarske objekte in vse, kar je predstavljalo njihovo prihodnost, zlasti pa njihov dom. Na žalost so nekateri v tej katastrofi izgubili tudi svoja življenja in z globokim sočutjem delimo bolečino njihovih svojcev.

V teh težkih trenutkih je za prizadete težko najti ponovno vero v življenje ter najti nov smisel in upanje. Kljub temu je pomembno, da se borijo naprej ter verjamejo, da bo za trenutki žalosti in obupa sledil tudi boljši jutri, poln vrednot in življenja.

Zdaj je čas, da jim pokažemo, da niso sami v tej grozljivi situaciji. Naša podpora ne omejuje le na misli, temveč se trudimo pomagati, vsak po svojih zmožnostih. Vsak tudi najmanjši prispevek ima poleg svojega osnovnega namena še drugo, včasih še pomembnejše, sporočilo za ljudi, ki so jih prizadele te nesreče - občutek, da niso sami, da imajo ob sebi ljudi, ki delijo njihova čustva in stojijo ob njih.

lu__e_poplava2

Iz teh skupine Gorniških vasi prejemamo številne klice in izraze pripravljenosti za pomoč v Gorniški vasi Luče, drugi gorniški vasi v Sloveniji. Veliko ljudi želi priskočiti na pomoč kot prostovoljci pri obnovi v Lučah in ponujajo tudi finančno pomoč. V teh dneh sem večkrat slišal besede: "Gorniške vasi smo ena družina in moramo si medsebojno pomagati."
Toplo vabim članice in člani Planinske zveze Slovenije, da izkažemo svojo solidarnost s prebivalci Luč tako, da prispevamo prostovoljne prispevke.


Občina Luče
Luče 106, 3334 Luče

TRR številka SI56 0110 0600 8377 331
Referenca: SI99
BIC banke: BSLJSI2X
koda namena: CHAR

Hvala za vaše razumevanje in podporo.
Planinska zveza Slovenije
Koordinator projekta Gorniških vasi za Slovenijo
Miro Eržen